Un tânăr din Craiova, în vârstă de 17 ani, a fost reținut pentru propagandă Isis. Aceasta este știrea.

Eu sunt mirat că doar unul și abia acum.  

La 17 ani ești revoltat dacă, desigur, nu te-ai născut bătrân. Vrei să schimbi lumea, lumea care, cu siguranță, a început cu tine și se va sfârși odată cu tine. 

Îți rămâne doar să te agiți un pic, s-o afle și ceilalți (și-n primul rând fetele de pe stradă ta). Deși n-ai recunoaște asta nici picat cu ceară, cauți modele. Cu îndârjire, vrei să te identifici cu revoltatii de succes. 

În vremuri normale, poate cu zece ani înainte, aveai pilule pentru dezamorsat furii juvenile încă de la micul dejun. Aici, la noi, în România și "world wide".  

Acum, oferta lipsește cu desăvârșire. 

Trupa "rock" Cargo a primit un "ordin" pentru întreaga activitate de la președintele României, trupele britanice din anii '70 gem de lorzi iar Tatae, liderul B.U.G. Mafia, în interviul despre ce mai face folosește de cinzeci de ori cuvântul bussines. Toate astea aproape că-s normale și de înțeles. Sunt bătrâni, cu toții au avut momentul lor sublim de revoltă, ne înclinăm și spunem respect! 

Unde-i revolta tinerei generații? Unde te uiți dacă ai 17 ani? 

Voltaj te întreabă, din afișe cât casa, dacă "a fost în regulă la cumpărături". Pe net, liderii de opinie sunt sclavii tarfele chipsurilor și ai băuturilor carbogazoase. 

Deci, la 17 ani, ce-ți rămâne? Biserica?

Civilizația iudeo-creștină oscilează între a fi țâfnoasă sau penibil de tolerantă. Creștinismul, impus lumii vreme de secole prin foc și sabie, a îmbătrânit urât. Mă rog, la ce ne-am putea aștepta de la o credință construită pe "posibilitatea" mamei virgine? 

Violența jihadista e doar un alt act din piesa ce se joacă de secole. Toate problemele astea "geopolitice" ale Terrei, văzute de undeva de pe Marte, cred că par cel puțin amuzante.

Din munca de zi cu zi în Reportage, după prânz, la cafea, se alege câte-o imagine care mă bântuie. Are ea ceva special, știe să spună povestea de una singură și are nevoie de foarte puține cuvinte. M-am gândit să scap de obsesii, să fac loc pentru unele noi și proaspete și, zilnic, să le arunc aici. Mai mult, aceste imagini sunt disponibile și în format tipărit, cu diverse dimensiuni. Detalii pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Conecteaza-te pentru a comenta